torstai 16. syyskuuta 2010

Polvipiston suorittaminen

Seuraavaa juttua en suosittele neulakammoisille, ainakin toimenpidevideon voi jättää väliin. Jos ei ole ihan varma, pyörtyykö neulan nähdessään, kannattaa istuutua tukevasti ennen videon avaamista. Nuoremmat kollegat voivat katsoa videon oppimismielessä. Toimenpide menee siinä kohtalaisen hyvin. 
Tällä kertaa siis pistäminen onnistui jokseenkin yhdellä kertaa. Yleensähän käy niin, että kun rupeaa demonstroimaan jotain asiaa, kaikki menee pieleen. Ehkä video siinä tapauksessa olisi jäänyt julkaisematta? Yleisin komplikaatio on se, että neulan kärki ei olekaan nivelontelossa, kun rupeaa työntämään ainetta ruiskusta. Potilas huomaa asian siitä, että se sattuu, sattuu aika lailla - tiedän muutamasta omasta yrityksestäni. Taitava tekijä, kuten entinen työterveyslääkärini, tekee toimenpiteen niin kivuttomasti, että pitää oikein kysyä, joko se on ohi, ettei jää britsille makailemaan.

Toimenpide siis onnistui ja potilas jäi henkiin. Itse asiassa nyt, kun siitä on useampi tunti, polvi tuntuu selvästi paremmalta kuin vaikkapa eilen. Toissa päivänähän kiipeiltiin useampi tunti kallioilla seuraten  Lövön sillan valmistumista. Maastossa liikkuminen, esim. sienestäminen ja marjastaminen on yleensä tehnyt hyvää polvelle. Mutta kova kallio jyrkkine nousuineen ja laskuineen on vähän eri juttu.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti