sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Kissat hoitavat kissanvirkaa

Mirri on kova saalistamaan. Ihan päivittäin se ei tuo meille ruokaa, mutta joskus päivän saalis saattaa olla runsaampikin. Eilen se oli saanut ainakin pari pientä jyrsijää. Ehkä jonkin myyrän pesue oli lähtenyt maailmalle ja kohdannut sen tavanomaisen kohtalon, että vain pieni osa poikasista selviää hengissä aikuisikään. Todennäköisyysdiagnoosini on, että kyseessä oli Suomen laajimmalle levinnyt jyrsijä, peltomyyrä.

Ensimmäinen eilisistä paisteista päätyi sisäleikkeihin. Se oli jo vainaja. Videopätkässä näkyvä yksilö oli vielä hengissä, eikä Mirriä kiinnostanut sen kantaminen sisälle tai edes saattaminen hengiltä. Yleensä Mirri on kovin tohkeissaan saaliistaan. Se tulee pienellä äänellään toimittamaan asiaa meille.

Mirri on muutenkin aika puhelias ja hyvin sosiaalinen kissa. Tekir avaa suunsa vain asiasta. Se tarkoittaa RUOKAA. Tuhtitohtorin mielestä seurusteleva kissa on hauska otus. Edellinenkin Kissa kertoi paljon asioita. Kalamiestä akkain kälätys joskus kiusaa.

Kun Mirrin kiinnostus myyrään oli lakannut, Tekir tuli tutkimaan saalista. Eipä se näyttänyt sitäkään ihmeemmin kiinnostavan. Suurempaa mielenkiintoa saivat ajoittain osakseen ohilentävät linnut. Lintupaistiakin näkyy talossa silloin tällöin. Se on kissamuotoisen jyrsijäpyydyksen harmillinen sivuvaikutus.  Rankan metsästyspäivän päätteeksi uni maittoi kissoille. Jotkut väittävät, että kissa on yöeläin. Kalamiehen kissat kyllä nukkuvat yönsä. Se on hyvä, koska talomme vieressä kulkee paikallistie. Harmillista kyllä, se asvaltoitiin muutama vuosi sitten. Siitäpä syntyi varsinainen ralliraitti. Tiehen tehtiin pari pientä nypylää hidasteiksi. Luulen kyllä, että ne todellisuudessa toimivat ralliharrastajien ajanottomerkkeinä. Toinen nypy on pienen mäen päällä meiltä vähän kylälle päin. Toinen on seuraavan mäen päällä meiltä toiseen suuntaan. Väliin jäävä pätkä, jonka varrella talomme sijaitsee, on mainio kiihdytyskaista.

Toistaiseksi Mirri ja Tekir ovat selvinneet hengissä. Ne käyttävät nukkumapaikkanaan kantokorejaan, joita on kummallakin oma. Jostain syystä vain toinen on suositumpi. En tiedä, millä perusteella se valikoituu. Ehkä perinteinen kateus saa toisen tunkemaan itsensä sinne, missä toinen jo on. Myös nojatuoli, jota entinenkin Kissa käytti, kelpaa hyvin1 kommentti:

  1. Sosiaaliset kissat! klo : 22:00 nukkumaan, klo: 05:00 miaw! miaW miaw! sen jälkeen suoraan rintakehään "PAAAAMMM" vastaukseni "UFFFFFFFF" perkele!Kehrätään "DIESEL MOTTORILLA" vähän ajankuluttua "käden nuoläminen sekä hienotpuraissut" (rakastan sinua)jälleen kehrätään "DIESEL TURBOMOOTTORILLA"
    On kaksi vaihtoehto joko heräät tai "KISSANKIUSAUKSET JATKUVAT" suoraan keittiöön kissan aamuannokset sitten "PORTSARINA" ovelle, klo: 11:00 saakka koisaamaan jos onnistuu!

    VastaaPoista