perjantai 18. lokakuuta 2013

Salon Poliisi

Käytiin viimeistä syyspäivää seuraavana päivänä asioimassa Salon Poliisilla. Se ei tarkoita kampaamoparturia, jossa luodaan erityisiä kampauksia poliiseille, vaan poliisin asiointipistettä. Puhelinluettelon perusteella melko harva Salon lukuisista kampaamo-, parturi- ja kauneudenhoitopalveluja tarjoavista liikkeistä on nimeltään ”salon”. Sen sijaan Salon kampaamopartureita kyllä löytyy.Koska eläkepäivänä ei onneksi ole kiire mihinkään, niin käytetiin aikaa – mihinkäs muuhun kuin valokuvaamiseen. Tuima tuuli ei tullutkaan vielä riipimään lehtiä puista, vaan ruska oli mitä komein.
 


Ajeltiin kotiin Teijon kautta. Tie on mutkainen, mutta maisemat ovat kauniit. Matkan varrella on Teijon kartano, joka on yksityisaluetta, sekä harrastuskohteita, kuten Matildanjärvi, johon pääsee kalastamaan Metsähallituksen luvalla. Järvi sijaitsee Teijon retkeilyalueen eteläosassa. Teijossa on myös kaupallisia palveluita, kuten Action Park MeriTeijo, joka toimii talvisin laskettelupaikkana. Kesäisin rinteissä voi huristaa rinneautoilla.
 
 
 
 
 
 
 
Päätettiin käydä rinnekeskuksen porteilla katsomassa, miten
ruska sieltä näkyisi. Pysäköitiin ja käveltiin pihaan, jossa vastaan tuli mieshenkilö moottorisaha kädessään. Kysyttii, oliko montakin mottia tullut tehdyksi. Mies kertoi, että hän oli ollut rakentamassa elokuvalavasteita. Paikalla on tarkoitus filmata elokuva Mustasta Jaanasta, joka tämän ystävällisen herrahenkilön kertoman mukaan oli Suomen viimeinen noita. Saimme vielä kuulla, että noita oli asunut viimeiset elinvuotensa Teijon ja Kemiönsaaren välisellä Isoholman saarella.
 
Enempää emme ehtineet kuulla Mustan Jaanan tarinaa, kun mies ehdotti, että ajaisimme mäen päälle, mistä saisi komeampia kuvia kuin laskettelukeskuksen pihalta. Teimme työtä käskettyä. Huipulta näkyi todella pitkälle. Iltaa lähestyvässä auringon valossa ruskamaisemat olivat silmää hivelevät. 

 
 
Kotiin tullessa aurinko oli laskemassa. Björkbodan peltojen takana näkyi tulollaan olevia saderintaman pilviä. Taivaan kannen peittivät suihkukoneiden jättämät pilvivanat.
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti