keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Tuomen ja sireenin välillä

Tänä kesänä suutarin loma olisi jäänyt toden totta lyhyeksi, jos se olisi ajoittunut tuomen ja sireenin kukinnan väliin. Kesä on suorastaan vyörynyt päälle, ja tuntuu, että kaikki kukkii samaan aikaan. Tuomen kukinta tuli ja meni. Sireenit aloittivat melkein samanaikaisesti ja alkavat olla mennyttä nekin.Pihan luonnonvarainen kasvusto on lähes juhannuksen aikataulussa. Koiranputket ja heinäkasvit venähtivät parissa päivässä täyteen mittaansa ja ovat kohta kukkineet. Metsän puolella mustikat ovat paikoin raakileilla. Puolukat kukkivat.

Käytiin kesäkuun viidentenä päivänä Kasnäsissä tutkimassa silakkatilannetta. Laiturinnokasta tuli vain muutama silakka kalamiehen litkaan. Mutta kaunis kesäpäivä oli houkutellut paljon veneitä vesille. Ja yhteysalusliikenne toimii tietenkin säästä riippumatta.

Kasnäsistä siirryttiin toiseen paikkaan, mistä silakkaa nousikin mukavasti. Kalapaikka oli aurinkoinen kallioranta. Yleensä näihin aikoihin ollaan meren äärellä toppatakit päällä. Tällä kertaa vaatetukseksi riitti t-paita ja sortsit. Niin lämmintä on ollut koko toukokuun, että mereltä puhaltava tuulikin oli lämmin. Tuli lähes välimerellinen olo lämpimällä kalliolla istuessa. Yksi ahvenkin kävi onkeen. Sen saivat kissat syödäkseen. Silakat saivat jäädä tällä erää jääkaappiin. Jos hyvin käy, saadaan silakkapihvejä, kunhan kalat pari päivää ”kypsyvät” niin, että ruodot irtoavat.

 


 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti