maanantai 29. heinäkuuta 2013

Sinisiipiretki

Eräänä melko lämpimänä mutta tuulisena heinäkuisena lauantaina käytiin retkellä kuvaamassa sinisiipiä paikassa, missä kerran aiemminkin kuvasin niitä. Silloin ne olivat suurina parvina eräällä metsäautotiellä. Muurahaiset pyörivät niiden kimpussa, vaikka ne eivät ole muurahaissinisiipiä. Sitä lajia lähestyessä pitää olla varovainen. Sitä esiintyy  Suomessa tiettävästi Taipalsaaren maasotakoulun ampuma-alueella erään toisen paikan lisäksi. Muut sinisiivet ovat kovasti toistensa näköisiä ja samakin lajin yksilöissä on värieroja. Pitänee tutkia, saisiko tämän kerran otoksista jotain uutta vinkkiä lajin suhteen.



Matkan varrella poikettiin puutarhakaupassa, jossa on ollut itsepalvelu ja niin oli nytkin. Kauppahuone on laajentunut, samoin valikoima. Oikeastaan kyseessä on melko täydellinen elintarvikeliike. Keskiolutta ei ole myynnissä, mutta emme ole olleet kovasti sen perään viime aikoina. Makkaraa, joka ei myöskään ole suosikkimme, löytyy, samoin jäätelöä, josta ostimme maistiaisia. Melko hinnakkaitakin elintarvikkeita siis on kaupan. Mutta rahat vain kassalaatikkoon, ja tarvittaessa vaihtoraha takaisin.





Tulomatkalla poikettiin Söderlångvikissa kahvilla. Kahvilassa oli tällä erää valokuvanäyttely. Takahuoneessa oli paikallisia tuotteita ja täytetty ilves. Kahvilan pitäjä kertoi, että ilves oli ammuttu lähialueelta, todennäköisesti jonkin metsästyskiintiön puitteissa. Se oli suorittanut melko kattavaa hävitystä lähiseudun kissakannassa. Kahvilanpitäjä oli menettänyt kaksi kissaa. Ilvekset ovatkin suurin huoli, jonka vuoksi ei olla syyspimeillä päästetty kissoja yöksi ulos. En tiedä, onko kesäyö sen turvallisempi, mutta varsinkaan Tekiriä ei pitele sisällä mikään. Se vaikka raapii tiensä oven läpi ulos.







 





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti