keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Keskiaikaa Taalintehtaalla

Taalintehdas siirtyi keskiaikaan 12.9.2015 keskiaikamarkkinoilla. Tapahtumaa helli hämmästyttävän lämmin ja aurinkoinen sää. Oli yksi parhaista kesäpäivistä, mitä kuluvana vuonna on nähty. Tapahtumaa oli pitkin päivää. Itse havahduin vasta iltapäivällä lähtemään paikalle. 
 


Jotkut olivat saapuneet markkinoille keskiaikaisilla autoilla. Tosin keskimmäisessä kuvassa olevan Peugeotin mallinen auto oli joskus meilläkin perheautona. Mutta taitaa nuoriso pitää meikäläistä jokseenkin reliikkikamana.
Kesäinen sää oli houkutellut tapahtumaa seuraamaan runsaasti väkeä. Paikalla oli monenlaista myynti- ja tapatumakojua. Keskiaikaisimman oloiset rakennelmat löytyivät hiilihyttien alueelta. Niissä oli kaupan pääasiassa käsityötavaraa. Itse kiinnostuin sepäntyönä tehdyistä takkavälineistä. Talossamme on uunilämmitys, joten hiilihankoa, tuhkalapiota ja arinakolaa tarvitaan aina. 

Keskiaikainen kiipeilyseinä Rosala Handelsbodenin vieressä


Vähemmän keskiaikaista vaatetavaraa.

Voisarviakaan ei tainnut olla keskiaikana.

Keskiaikainen kahvikärry.

Keskiakana myytiin varmaan samoja kaloja kuin nytkin. Ehkä puitteet olivat vaatimattomammat.

Ritarit sentään edustavat keskiaikaa. Haarniskat ovat komeat.

 
Vähemmän keskiaikaa edustivat pyörillä kulkeva kahvikoju ja muut tavanomaiset ruoka- ja juomakojut. En huomannut keskiaikaista ruokatarjontaa, mutta tapahtuma-alue oli niin laaja, että en mitenkään jaksanut kiertää sitä kokonaan. 

Yksi hiiliuuneista oli avoinna. Siellä sai halutessaan kuulla kohtalonsa keskiaikaiselta ennustajaeukolta.

Korutarjontaa keskiajan malliin.

 
Aseita taistelunhaluisille.

Rauhanomaisempaa sepäntyötä.
Onnekseni satuin paikalle juuri, kun yksi varmaan mielenkiintoisimmista tapahtumista oli aluillaan- turnajaiset. Paikalla oli neljä ritaria ratsuineen. Heillä oli kullakin komea haarniska. Hevoset oli koristeellisesti valjastettu. Ne olivat ilmeisen tottuneita markkinakävijöitä, koska mitään hermostumisen merkkejä ei näkynyt, vaikka yleisöä oli paljon ja turnajaistapahtuman vetäjä käski yleisöä huutamaan kaikin voimin. Lisäksi turnajaisten aluksi pamautettiin muutama tykin laukaus. Siinä olisi heikkopäisempi kauramoottori todennäköisesti kaasuttanut horisonttiin. 
 



Turnajaisia oli seuraamassa suuri joukko ihmisiä.


Nykyaikaa tapahtuman liepeillä edusti kiipeilyseinä. Se oli Rosala Handelsbodenin uuden toimitilan vieressä ja näytti sekin keräävän kokeilunhaluisia.

Koko tapahtuma vaikutti lähes kuin toiselta planeetalta pudonnelta, kun ottaa huomioon Taalintehtaan ja koko Kemiönsaaren väkimäärän ja resurssit. Sään haltijat olivat mielestäni vähintään oikeudenmukaisia suodessaan tilaisuudelle näin mainiot puitteet!

2 kommenttia:

  1. Hei!


    Minun nimeni on Aino ja olen freelancer Promo logic:lla, nettimedia toimistolla. Olisimme kiinnostuneita lisäämään 2-3 lausetta ja linkin teidän sivullenne sovittuun hintaan vuodeksi.

    Olkaa hyvä ja ilmoittakaa jos tämä kuullostaa kiinnostavalta ja annan lisätietoja. Jos omistatte myös muita sivuja, olkaa hyvä ja liittäkää niiden URL osoitteet jotta voin käydä myös ne läpi mahdollista sopimusta varten.

    Kiitos ja pikaisiin kuulemiin!

    Ystävällisin terveisin

    Aino Nurminen
    nurmien.aino@gmail.com

    VastaaPoista