keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Taalintehtaan joulumarkkinat

 
Taalintehtaalla järjestettiin 14.12.2014 joulumarkkinat. Markkinat olivat toiset historiassaan, joten voidaan puhua jo perinteestä. Kuulemma joskus on yritetty markkinoita pääsiäisen aikoihin, mutta silloin ei väki ole samaan tapaan liikkeellä kuin jouluna. Pääsiäiseen kuuluu paikkakuntalaisten mielestä kukkia ja suklaamunia eikä sitten muuta. Pääsiäisen ajankohtana kesäasukkaatkaan eivät vielä ole hakeutuneet seudulle, joten pääsiäismarkkinoita ei taideta nähdä ensi keväänä.

Taalintehtaan torin joulukuusi, taustalla Rosala handelsbod.
 Markkinapäiväksi osui upea sää. Sitä ennen oli myrskynnyt ja satanut kaatamalla kolme päivää, mutta sunnuntai oli kaunis, aurinkoinen ja lämmin päivä. Lämpöä oli enimmillään nelisen astetta.

Vanha verstas tiilirakennuksen takana. Oikealla Pesula-Posti-Matkahuolto.

Jouluista ohjelmaa.

 Markkinat järjestettiin vanhassa verstaassa. Pitopaikka oli vallan mainio. Se on juuri sopivan kokoinen paikkakunnan tarpeisiin. Vanha verstas on maalattiainen kuonatiilestä rakennettu talo. Yhteen nurkkaan oli tehty vesivanerista tasanne kahvilaa varten. Kesäisin paikka palvelee jazzjuhlia sateen sattuessa. Sade ei sattunut markkinapäivänä.


Julias Fisk on esiintynyt myös Helsingin silakkamarkkinoilla.
Myyjiä varmasti oli muualtakin kuin Kemiönsaarelta. Kojuja oli vieri vieressä, ja ostajiakin näkyi liikkeellä runsaasti. Vaikutti siltä, että tavarat vaihtoivat omistajaa. Paikalla oli myös ohjelmaa, jota tosin en jäänyt seuraamaan. Sain hankituksi itselleni paketin riisipuuroa hintaan 3€ ja postikortteja, jotka esittävät paikkakunnan rakennuksia.

Kolmen euron riisipuuro saalistettuna kotiin.
Markkinapäivän sää oli kerrassaan keväinen.


1 kommentti: