maanantai 13. kesäkuuta 2011

Kissa hatusta

Kesä on toden totta kauneimmillaan nyt, kun sireenien kukinta alkaa olla lopuillaan. Kukkaan ovat meillä joutuneet myös jo juhannusruusut ja rodot, joista nopeimmat kerkesivät kukkia, kun olin muutaman päivän poissa.

Tekir oli kuulemma ollut poissa kotoa kolme vuorokautta. Se on ehkä löytänyt paremman ruokapaikan. Ainakaan se ei näyttänyt nälkiintyneeltä, päin vastoin. Sille tuotti hieman vaikeuksia mahtua vanhaan hellepäivien piilopaikkaansa, terassilaudoituksen alle. Jos ei tietäisi, voisi hämmästyä, kun laudoituksen alta ilmestyy kissa - kuin kani hatusta.

Taikasauvana toimii ruohonkorsi. Koiranheinän kukinnot ovat juuri nyt parhaimmillan. Etenkin Mirri rakastaa ruohonkorsileikkiä. Se vallan hullaantuu liikkuvasta heinäpampulasta. Jopa laiska kolli, Tekir, innostuu välillä tästä houkuttimesta.Mirri on tavattoman touhukas. Se tulee mukaan kaikkeen, mitä puuhaan pihalla. Se tulee ripustamaan pyykkiä, viemään kompostiroskat, seuraamaan valokuvaamista ja tietenkin asettuu itse linssiluteeksi. Perhoset ovat ilahduttaneet vierailuillaan. Amiraaleja on näkynyt harvinaisen paljon. Kevään aikaisia perhosia ei enää paljon näy. Yksi varsin kuluneen näköinen suruvaippa pyörähti välipalalla eräänä päivänä.

Koko hyönteismaailma on aivan villinä kukista. Sireeneissä pyörii herpaantumaton kesymehiläisten työporukka. Muita pistiäisiä näkyy myös runsaasti, eri lajia kimalaisia ja villimehiläisiä, jotka ovat tummempia kuin kesyt toverinsa. Sitten on kukkakärpäsiä ja muitakin kärpäsiä. Yksi salamannopea kolibrityyppinen otus näkyi myös sireenin kukissa. Ehdin juuri ja juuri saada siitä kuvan, kun se oli jo tiessään. Nettisurffailun tuloksena määritin sen kuusamakiitäjäksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti