sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Terveisiä Istanbulista

Viikko Istanbulissa meni ja pari työviikkoakin on jo livahtanut ohi. Matka oli sangen virkistävä. Sää oli suosiollinen, ja päästiin liikkumaan ulkona. 

Huoneistomme oli oikein mukava hellahuone, alkovi ja suihku. Turkkilaisilla vain tuntuu olevan ikuinen ongelma lämmönsäädön kanssa. Edellisellä reissullamme oli kylmää. Mutta koska ei ollut lämmityskausi, hotelliin ei laitettu lämmitystä päälle. Tällä kertaa huoneistossa lämmitys oli päällä. Se oli päällä, vaikka kuinka väänteli patterin venttiileitä. Alkuviikosta lämpötila oli miellyttävä, mutta loppuviikkoa kohti alkoi olla hikiset paikat.

Alkovi oli hyvä keksintö, koska huoneen ikkunat, jotka olivat kyllä kaksinkertaiset, harottivat kehyksissään sen verran, että niitten äänieristyskyky oli melko vaatimaton. Alkovista vain puuttui ilmanvaihto, joten sen ovea ei voinut pitää kiinni koko yötä, ellei halunnut, että aamusta oli pää kipeänä.

Yllätyksekseni huoneiston pesukone toimi. Kuivurikin toimi, kunhan huolsin sen kondensaattoriosan. Kondensaattorin säiliö oli täynnä vettä ja jäähdytin täynnä pölyä. Pesin pyykkiä parikin kertaa. Oli mukava saada puhtaat vaatteet mukaan eikä ruveta kotona ensimmäiseksi pyykille.


Istanbulissa oli todella hyvät ilmat eikä liian kuumaa. Kevät keikkuen tulevi, ja Istanbulissa sää voi vaihdella melkein kuin Suomessa. Edellisviikko oli ollut tosi kylmä, ja luntakin satoi jonain päivänä. Lähtöpäivämme valkeni sateisen harmaana. Lämpötila oli vain vähän plussan puolella. Lomaviikollamme oli päivisin lähes parikymmentä astetta lämmintä. Auriko paistoi enimmäkseen pienen pilviharson takaa tai sitten oli puolipilvistä. Mainio sää suomalaiselle eikä tarvinnut aurinkovoidetta.

Huoneistomme oli vanhassa talossa, joka oli sisältä kokonaan uudelleen rakennettu. Hissi oli käytettävissä. Optimistisesti tarkastuskilpi lupasi, että hissillä voisi kuljettaa jopa kolme henkilöä, mutta meillä oli kyllä kalamiehen kanssa tekemistä kahdestaankin sulloutuessa sisään jopa ilman matkatavaroita.

Uudelleenrakennustoimintaa näkyi lähiympäristön taloissa runsaasti. Majapakkkamme oli lähellä Istanbulin vilkasta kauppakeskusta, Istiklal-katua ja Taksim-aukiota.1 kommentti: